Ωράριο e-shop: Δευτέρα - Παρασκευή 09:00 - 17:00
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά άνω των 49 ευρώ
Μοναδικές τιμές σε πάνω από 20.000 προϊόντα
Τηλεφωνικές παραγγελίες 210 639 3629
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Close

OTOVENT KIT ΑΥΤΟΕΜΦΥΣΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟ 1ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 5 ΜΠΑΛΟΝΑΚΙΑ 1ΣΕΤ

Σύστημα εξάσκησης αυτιών. Χρησιμοποιείται σε οποιαδήποτε κατάσταση που υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης της αρνητικής πίεσης του μέσω ώτος.
ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: 106870
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
12,08€
Η συσκευασία Otovent περιέχει ειδικό μπαλονάκι και ειδικό εξάρτημα που βοηθά στη στερέωση του μπαλονιού στο ρουθούνι. Οι μύες του αυτιού εξασκούναται κάνοντας τακτικά άσκηση με το OTOVENT φυσώντας με το ρουθούνι σας στο μπαλονάκι μέσω του ειδικού εξαρτήματος.

Σημείωση πριν την χρήση του Otovent®

Διαβάστε το φύλλο οδηγιών χρήσης πριν από την έναρξη της θεραπείας με το Otovent® .

Τα μπαλόνια περιέχουν ΛΑΤΕΞ. Αν είστε αλλεργικοί στο λάτεξ ή στα προϊόντα από λάτεξ συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν. Αν έχετε οποιαδήποτε αλλεργικά συμπτώματα, διακόψτε τη θεραπεία και συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Η θεραπεία των παιδιών πρέπει πάντα να επιβλέπεται από έναν ενήλικα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε παιδικά μπαλόνια κατά την εκτέλεση της μεθόδου με το Otovent® , καθώς αυτά τα μπαλόνια δεν παρέχουν τη σωστή πίεση φουσκώματος και μπορεί να αποτύχει η θεραπεία.

Ορισμένα άτομα μπορεί να πάσχουν από συχνά επεισόδια πρόσθιων ρινορραγιών. Η κατάσταση είναι ενοχλητική αλλά ακίνδυνη, οποιαδήποτε ενέργεια στη μύτη μπορεί να προκαλέσει ένα επεισόδιο (σκάλισμα της μύτης, φύσημα της μύτης ή φούσκωμα μπαλονιού). Συνήθως η κατάσταση μπορεί να θεραπευτεί εύκολα με μια επίσκεψη σε ιατρό ΩΡΛ.

Γιατί να χρησιμοποιήσω το Otovent®;

Το Otovent® μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε κατάσταση όπου υπάρχει αδυναμία αντιμετώπισης της αρνητικής πίεσης του μέσου ωτός (δυσλειτουργία ευσταχιανής σάλπιγγας, μέση ωτίτιδα με συλλογή υγρού, κατά τη διάρκεια ή μετά από πτήση, μετά από κατάδυση, θεραπεία σε θάλαμο πίεσης). Αυτές οι καταστάσεις εάν δεν θεραπευτούν μπορεί να οδηγήσουν σε προσωρινή αίσθηση βάρους και προβλήματα ακοής. Μετά από μερικές εβδομάδες, το υγρό μπορεί επίσης να συγκεντρωθεί στο μέσο αυτί.

Πως λειτουργεί η μέθοδος Otovent®;

Η μέθοδος Otovent® μπορεί να χωριστεί σε δύο φάσεις:

Και οι δύο φάσεις επιτρέπουν το άνοιγμα της ευσταχιανής σάλπιγγας.

Τη φάση φουσκώματος: όταν φουσκώνετε το μπαλόνι φυσώντας μέσω του ρουθουνιού σας.

Τη φάση ξεφουσκώματος (Να χρησιμοποιείται μόνο εάν η φάση του φουσκώματος είναι αναποτελεσματική): όταν αφήνετε τη ροή αέρα από το μπαλόνι στο ρουθούνι σας, και εκτελείτε μία σειρά από κινήσεις κατάποσης.

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε τη φάση φουσκώματος τις πρώτες φορές που θα χρησιμοποιήσετε το Otovent® . Ωστόσο, μόνο στη περίπτωση που δεν αισθάνεστε καμία εξίσωση των πιέσεων, ως αποτέλεσμα της φάσης φουσκώματος, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τις δύο φάσεις.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το Otovent®;

Ενήλικες και παιδιά από την ηλικία των 3 ετών. Η θεραπεία των παιδιών πρέπει πάντα να επιβλέπεται από έναν ενήλικα


Πόσο συχνά και πόσο καιρό πρέπει να χρησιμοποιήσω το Otovent®;

Αρχικά το Otovent® θα πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα (πρωί, μεσημέρι, βράδυ). Μετά από μία εβδομάδα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα (πρωί και βράδυ). Η κανονική διάρκεια της θεραπείας 2-3 εβδομάδες, μετά ο γιατρός θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσετε ή όχι τη θεραπεία. Κάθε ιατρικό μπαλόνι πρέπει να φουσκωθεί το πολύ 20 φορές.

Πότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Otovent®;

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το Otovent® εάν πάσχετε από οξεία μέση ωτίτιδα ή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Otovent® ;

Φάση φουσκώματος

Συνδέστε το εξάρτημα για τη μύτη στο μπαλόνι.
Κρατήστε το στρογγυλό μέρος του εξαρτήματος για τη μύτη σταθερά στο δεξί ρουθούνι σας με το δεξί σας χέρι. Πιέστε ώστε να κλείσετε το αριστερό ρουθούνι σας, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα του αριστερού χεριού σας.
Εισπνεύστε βαθιά και κλείστε το στόμα σας. Φουσκώστε το μπαλόνι μέχρι να αποκτήσει το μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ, φυσώντας με το δεξί ρουθούνι σας.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με το αριστερό σας ρουθούνι.

Μερικοί ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν δυσφορία στο αυτί ή ζάλη κατά τη διάρκεια του φουσκώματος. Αυτή η αρχική αίσθηση θα μειωθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου φουσκώματος και είναι μία ένδειξη ότι η διαδικασία γίνεται σωστά.

Εάν δεν αισθάνεστε τίποτα στο αυτί σας, επαναλάβετε το βήμα 2 αλλά γείρετε το κεφάλι σας προς τα εμπρός και στη συνέχεια προς τα δεξιά, κατόπιν, επαναλάβετε το βήμα 3.

Φάση ξεφουσκώματος (Να χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η φάση του φουσκώματος είναι αναποτελεσματική).

Εάν πάλι δεν νιώθετε τίποτα στο αυτί σας, τότε όταν έχετε φουσκώσει το μπαλόνι, κρατώντας ακόμη το στόμα σας κλειστό, και με το κομμάτι για τη μύτη σταθερά στο ρουθούνι σας:

Α. Εκτελέστε μία σειρά από κινήσεις κατάποσης (μην καταπίνετε τον αέρα από το μπαλόνι).

Β. Επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα με το αριστερό σας ρουθούνι.

Συντήρηση

Καθαρίστε το εξάρτημα για τη μύτη με ήπιο σαπούνι μετά τη χρήση. Ξεπλύνετε το εξάρτημα για τη μύτη με καθαρό νερό. Απορρίψτε τα χρησιμοποιημένα μπαλόνια όταν τα έχετε φουσκώσει 20 φορές.

Αποθήκευση

Όταν δεν τα χρησιμοποιείτε, προστατέψτε από το φως το εξάρτημα για τη μύτη και τα μπαλόνια, φυλάξτε τα στο κουτί.